piątek, 03 kwiecień 2020

Naturalny suplement na wzmocnienie kości i zębów

Receptura jest banalnie prosta i skuteczna. Działa silnie wzmacniająco i odżywczo.

Jest wręcz idealna do podawania dzieciom w okresie wzrostu w celu wzmocnienia zębów. Zapobiega osłabieniu zębów w okresie dojrzewania, wzmacniając jednocześnie cały układ odpornościowy.

Przepis jest sprawdzony i skuteczny

W zasadzie przepis jest skierowany do osób starszych ze względu na obecność  koniaku w miksturze, ale można w niewielkich ilościach podać dziecku. Osobiście podawałam dzieciom, kiedy pojawiło się pierwsze zagrożenie zębów próchnicą. Dzięki miksturze początki próchnicy się cofnęły, a okres dojrzewania dziecka zęby przeszły bez ubytków.

Miksturę zalecały pani doktor i naturoterapeutka Jadwiga Górnicka oraz fitoterapeutka Stefania Korżawska profilaktycznie oraz leczniczo w osteoporozie, krzywicy, złamaniach, próchnicy zębów, bólach kości, kręgosłupa, ale i też wzmacniająco na serce i układ odpornościowy.
Jest to cudowna mikstura potrzebna każdemu, kto ma niedobory wapnia, witamin i mikroelementów.

Składniki:

10 wiejskich jajek najlepiej w białych skorupkach, ponieważ ciemne gorzej się rozpuszczają
3 kg cytryn
od 0,5 do ok. 0,7 litra miodu
butelka koniaku 0,7 l

 

Sposób przygotowania:

Surowe jajka starannie umyć pod bieżącą wodą oraz zdezynfekować np. wrzątkiem lub wodą utlenioną.

Następnie jajka (surowe w skorupkach) ułożyć w dużym słoju.

Cytryny sparzyć i wycisnąć z nich sok.

 

Sok z cytryn przecedzić tak by nie było pestek i zalać sokiem jajka.

Słój zakręcić zakrętką i wstawić do lodówki na 14 do 20 dni.

 

 

W tym czasie skorupki jajek miękną. Już na tym etapie otrzymujemy dobrze wchłanialny cytrynian wapnia.

Miksturę teraz należy przetrzeć przez gęste sitko.

Aby trochę ułatwić przecieranie należy:


- Ostrożnie zlać sok z cytryn do osobnego naczynia a jajka delikatnie pojedynczo wyciągać na głęboki talerz.
- Nadal, zachowując ostrożność obierać pozostałość skorupki z błonki jajka. (błonki jajek wyrzuca się)
- Nad sitkiem umieszczonym nad garnkiem przekuwamy błonkę tak, aby jajko wylądowało na sitku.

Błonkę wyrzucamy a jajka, sok i skorupki przecieramy.




Dodajemy miód i koniak i dobrze mieszamy miksturę

Przelewamy do wyparzonych butelek

Przechowujemy w lodówce



Dawkowanie:

Ponieważ na dnie mikstury tworzy się osad, należy przed każdym użyciem wstrząsnąć butelką.

Dorośli jeden kieliszek dziennie

Dzieci 3 x dziennie po łyżeczce od herbaty,

Miksturę można rozpuścić w wodzie, ale jest tak smaczna, że chyba mało kto zdecyduje się na takie przyjmowanie.

 

Uwagi

Miksturę można z powodzeniem stosować przy anemii, ponieważ żółtko zawiera pełen skład budulcowy. Zwróć uwagę, że to właśnie z żółtka  kształtuje się cały organizm pisklaka. Zdrowe organy wewnętrzne, skóra, pazurki, piórka.......wszystko kompletne co  potrzebne do życia z jednego żółtka. Czyż to nie istny cud natury?

 

 

Każdy artykuł pisany jest z intencją niesienia pomocy tym którzy tracą nadzieję. Zajmujemy się tematyką, która odkrywa to, co potrzeba, aby ludzie odzyskali zdrowie, radość i nadzieję w dobro i miłość, która płynie z drugiego człowieka.