Zafunduj sobie chleb migdałowy, a poczujesz więcej energii w ciele.
Chlebek, choć nie należy do tanich przepisów, jest jednak jak wysokiej jakości suplement, dzięki połączeniu składników o wysokich właściwościach energetycznych i odżywczych. Nie zawiera glutenu, dlatego mogą go jeść, a nawet powinny osoby z problemami jelitowymi. Szczególnie polecamy ten chlebek osobom pracującym umysłowo oraz uczniom i studentom, ponieważ chlebek poprawia koncentracje.
Składniki na chleb migdałowy
Składniki:
Proszę, postaraj się, o składniki ekologiczne, żeby chleb był naprawdę zdrowy.
- 400 g mąki z migdałów ekologicznych
- 100 g sezamu
- 100 g siemienia lnianego
- 150 ml naturalnego jogurtu
- 50 g masła
- 3 jajka ekologiczne
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie chlebka migdałowego:
- Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę.
- Wlać do formy keksowej 12/24 cm
- Piec w temperaturze 160º C ok. 50 minut.

Chleb migdałowy w foremce przed i po upieczeniu
Przepis nie zawiera soli, ale można dodać 1/2 łyżeczki. Chleb bez soli jest neutralny w smaku, natomiast z solą przypomina tradycyjne chleby.

Przekrojony domowy ekologiczny chlebek z maki migdałowej
Uwaga!
Chlebek znakomicie nadaje się do urozmaicenia diety osób stosujących dietę Paleo
Odsłony: 5